Kadınlarla ilgili madde, Baro Başkanının ‘marjinalliği’ yüzünden kabul edilmedi!

Büyükşehir’in kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin Baro ile işbirliği protokolüne dair meclise sunulan oylamada Cumhur İttifakı ret ısrarından şaşmadı. Gündem maddesine ilişkin konuşan Toroslar Belediyesi Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a “marjinal” ithamında bulundu ve bu sebeple söz konusu maddeyi reddettiklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2020 yılı 2’nci Olağanüstü Birleşim Toplantısı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda meclisin ısrar oylamasına sunulan kadın ve çocukların sorunlarına dair Baro ile işbirliği teklifi mecliste salt çoğunluğa sahip Cumhur İttifakı üyelerince tekrardan reddedildi.

Gündem maddesine ilişkin söz alan  MHP’li Toroslar Belediyesi Başkanı Atsız Afşin Yılmaz,
“Mevcut Baro Başkanının marjinal ve mevcut baroyu siyasallaştıran bir tutum içerisinde olduğu görüyoruz. Baro Başkanının sosyal medyasına bakıldığı zaman paylaşımlarındaki vurguları ve savunmaları ile ortaya çıkar. Cumhur İttifakı bu nedenle bu konuda soğuk. Yoksa kadınlarımıza ilişkin çocuklarımıza ilişkin konuda kararlıyız ve beraber olacağız inşallah. Çok şey var aslında ama uzatmayayım bu kadar” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklif Cumhur İttifakı üyeleri tarafından 43’e 36 salt çoğunlukla yine reddedildi.

Paylaş

İlgili Yazılar