Mamaklı kadınlar 8 Mart için bir araya geldi: Geri adım atmak yok!

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne giderken, Mamak’ta bir araya geldi. Kadınlar, “Biz kadınlar yoksulluğa, şiddete, savaşa ve ÇEDES’e karşı yan yanayız, bir aradayız!” dedi.

Mamak Dernekler Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne giderken Mamak Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’nda basın açıklaması yaptı.  Açıklamanın ardından yürüyüş yapan kadınlar, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa. Kadınlar birlikte, birlikte güçlü “sloganları attı.

“YETER ARTIK DİYORUZ”

Yapılan açıklamada mücadele çağrısı yapılırken, “Biz kadınlar yoksulluğa, şiddete, savaşa ve ÇEDES’e karşı yan yanayız, bir aradayız! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, ABD’nin New York Eyaleti’nde bir tekstil fabrikasında yaklaşık 40 bin kadın işçi daha iyi koşullarda çalışmak için greve başladılar. Patronun işçileri fabrikaya kilitlemesi sonucu 129 kadın yakılarak katledildi. Kadın işçiler, o gün ve bugün mücadelede ışık olmaya ve kadınlara yol göstermeye devam ediyor. Biz de Mamaklı kadınlar olarak, işsizliğe, yoksulluğa, uzun çalışma saatlerine karşı, ‘Yeter Artık!’ diyoruz” denildi.

“BİZ MAMAKLILAR, İŞTE BURADAYIZ”

“Mamaklı kadınlar burada” diyen kadınlar şunları ekledi:

“İktidarın cinsiyetçi söylemleri, ayrımcı uygulamaları; İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuz bir şekilde feshetmeleri, kadını koruyan 6284 yasasına göz dikmeleri, nafaka hakkını gasp etmeye çalışmaları, haksız ceza indirimleri, kadın katillerine cesaret veren mahkeme kararları; kadın cinayetlerinin önünü
açıyor, suçlular ceza almak yerine korunuyor. Peki, biz ne yapacağız? Bu haksızlığa göz mü yumacağız? Sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz? Bana
dokunmayan yılan, bin yaşasın mı diyeceğiz? Biz Mamaklılar, işte buradayız, bir aradayız yan yanayız! Sorunlar çözülene kadar, pes etmek yok! Geri adım atmak yok!”

“KADIN CİNAYETLERİ ARTTIKÇA BİZİM DE ÖFKEMİZ ARTIYOR”

Yapılan yürüyüşün ardından kadınlar, etkinliğin düzenleneceği salona geçti. 32 kurumun temsilcileri ile birlikte sahneye çıkan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı açılış konuşmasını yaptı.

“Selam olsun yoldaş olana, iktidarın bunca baskısına rağmen mücadeleden vazgeçmeyen kadınlara selam olsun” diyen Sancı, “İktidarın yapmadık istediklerini biliyoruz dindar ve kindar nesiller yetiştirmek, kadınları eve kapatıp, kadınların sesini kesmek istiyorlar. Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet haberleri almayalım. Kadın cinayetleri arttıkça bizim de öfkemiz giderek artıyor. Kadın katillerine verilen cezalar kadın cinayetlerinin önünü açıyor. Kadın cinayetlerine göz yummaya devam mı edeceğiz? Biz kadınlar buna hayır diyeceğiz. Buradayız yan yanayız. Sorunlar çözülene kadar mücadele edeceğiz. Yoklukla yoksullukla mücadele edeceğiz, şiddete, ÇEDES’e, MESEM’e dur diyeceğiz” dedi.

Etkinlik, kadın korosunun şarkıları ile devam etti.

Paylaş

İlgili Yazılar