Mersin’de kadınlardan 25 Kasım çağrısı

Kadından Haber- Mersin Kadın Platformu, “Erkek devlet şiddetine karşı özsavunmaya” şiarıyla 25 Kasım’da yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Fatoş Sarıkaya- Mersin Kadın Platformu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 25 Kasım Perşembe günü, saat 18:30’da Kushimoto Sokağında yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüş öncesi kadın+ buluşması düzenleyen platform bileşenleri burada 25 Kasım’da sokaklarda olup, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

“Haklarımızı savunmak için 25 Kasım’da sokaklardayız”

Mersin kadın Platformu’ndan Canan Yüce, son yıllarda kadınların haklarına saldırıların giderek arttığına dikkatleri çekerek haklarını savunmak için 25 Kasım’da sokakta olacaklarını dile getirdi. Ancak bir olarak kazanımlarına sahip çıkabileceklerini söyleyen Yüce, “Sadece haklarımıza saldırılar değil aynı zamanda yaşamlarımıza da kasıt var. Her geçen gün kadınlar öldürülüyor, taciz ve tecavüze uğruyor. Hepimiz Türkiye’de bir krizin yaşandığının farkındayız ve yoksulluk arttıkça, kriz derinleştikçe burada yine en çok sömürü, şiddet kadınlara dönüyor. AKP iktidara geldiği ilk günden beri en çok baskı altına almaya çalıştığı, en çok saldırdığı ve hapsetmeye çalıştığı kesim gene biz kadınlar olduk. Dolayısıyla 25 Kasım’da birleşirsek, haklarımızı savunursak kazanımla çıkarız.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar patriyarkaya karşı bir arada!

Kadın Platformundan Ceren İnan, erkek sisteme karşı kadın+’lar olarak bir arada olacaklarını belirterek, “Bizler evlerde, sokaklarda, meydanlarda, mahkeme önlerinde her gün mücadele eden; erkek egemenliğine, patriyarkaya karşı bir arada durmaya çalışan kadınlarız. 25 Kasım günü Kushimoto Sokağında yine bir arada olmaya, isyanın sesini yükseltmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gazeteci Gamze Şimşek ise, “Ellerimizden alınan haklarımızı, katledilen kadınları, şiddete maruz kalan tüm çocukları savunmak için 25 Kasım’da alanlara iniyor, saat 18:30’da Kushimoto Sokağında buluşuyoruz.” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar