Mersin’de Newroz coşkusu: Akdeniz’e baharı ve DEM’i getireceğiz

Mersin’de binlerce kişinin kutladığı Newroz’da konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Akdeniz Belediyesi’nin kazanılacağını vurgulayarak, “Akdeniz’i hep birlikte alacağız. Akdeniz’e baharı ve DEM’i getiriyoruz” dedi.

Mersin’de Tırmıl alanında yapılan Newroz kutlamaları sabahın erken saatlerinde başladı. “Şimdi özgürlük zamanı” şiarıyla yapılan Newroz’a gencinden yaşlısına, kadından erkeğine binlerce kişi katıldı.

Barış Anneleri, DEM Partililer, Newroz ateşini alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde barışa vesile olma dileğiyle yaktı. Newroz ateşinin yakılması sonrası kitlenin coşkusu bir kat daha arttı. Bir grup genç, Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını açarak, “Selo’ya özgürlük” sloganı attı.

“BU NEWROZ BARIŞ VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN”

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kitlenin Newrozunu kutlayarak, Abdullah Öcalan’ın 2013 Newrozu’na gönderdiği mesajı okudu. TJA adına konuşan Çiğdem Göksoy, kadınlara dönük saldırılara dikkat çekti.

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kitlenin Newrozunu kutladı. Barış Annelerinden Emine Eren ise Adalet Nöbeti’nde olanların eylemlerine dikkat çekerek, ülkeye barış gelmesini istedi. Tutsakların taleplerinin yerine getirilmesini talep eden Eren, anneler olarak kan ve gözyaşı değil, barış ve kardeşlik istediklerini vurguladı. Eren, son olarak tüm kesimleri bu taleplerin etrafından birleşip mücadele etmesini isteyerek, “Bu Newroz barış ve kardeşliğe vesile olsun” dedi.

AKDENİZ BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARI: 31 MART’TA KAZANACAĞIZ!

DEM Parti Mersin İl Eş Başkanları Bedriye Kuş ve Reşat Aşan da kitleyi selamlayarak, Newroz’u kutladı. DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız kitlenin Newrozunu kutlayarak, “Newrozun direniş ruhuyla onları o koltuklardan indireceğiz. Mutlaka başaracağız.31 Mart’ta kazanacağız” dedi.

UÇAR: ERDOĞAN HARİKALAR DİYARINDA

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir siyasi tutukluların özgürlüğü için alanlarda mücadele edeceklerini dile getirdi. Kürt sorununun demokratik çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak ise DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt sorununa dair bir çözüm üretmeyen AKP-MHP iktidarını eleştirerek, “Tayyip Erdoğan, her kurduğu sözde milletin birliğinden, bütünlüğünden bahsediyor. Kürt halkını inkar ediyor. Kürt halkının dilini, kültürünü, kimliğini kabul etmiyor. Bütün kazanımlarını hedef alıyor. Ama ona sorarsanız Türkiye’de, Kürdistan’da her şey güllük gülistanlık. Dostu da yok. Dostu olsa harikalar diyarından uyandıracak. Ülkenin ne hale geldiğini gösterecek. Kürdistan’da bir belediye başkanı diyor ki bugün Kürt dili konuşuluyorsa Kürt kimliği varsa AKP sayesindedir. Allah’tan da korkmuyor bunlar. Bugün Kürt kimliğine sahip çıkan Kürt diline sahip çıkan bedel ödeyen Kürt halkıdır. Bedel ödeyen mücadele eden arkadaşlarımızdır. Bugün alanları dolduran ve demokrasiye umut olan Kürt halkı ve Türkiye halklarının emeğimiz hiç boşa gitmedi. Bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

“NEWROZ BİZİM DİRENİŞ KİMLİĞİMİZ”

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Uçar, kayyımcı zihniyete karşı mücadele ettiklerini, kazanacaklarını kaydederek, “Akdeniz’i hep birlikte alıyoruz. Akdeniz’e baharı ve DEM’i getiriyoruz” diye konuştu. Kendileri büyüdükçe kadın düşmanı iktidarın küçülmeye devam ettiğine değinen Uçar, iktidar yok oluncaya kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. Bitmeyen inançları nedeniyle AKP’nin 2015’ten beri ittifaksız seçime gidemediğine işaret eden Uçar, AKP’nin Kürt düşmanlarıyla, kontra güçlerle ittifak yaptığını belirtip, Newroz alanlarını gösterip, “Bu direniş bizim geleceğimiz. Newroz bizim mücadele kimliğimiz” sözlerini kullandı.

Newroz kutlaması sanatçılar Erdoğan Emir ve Simyager‘in ezgileri seslendirmesiyle sona erdi.

7 GÖZALTI

Bu arada Newroz kutlamalarının ardından 7 kişi gözaltına alındı. Çocuk Şube ve Terörle Mücadeleye götürülen yurttaşların gözaltı işlemleri sürüyor.

Paylaş

İlgili Yazılar