Mezitli Belediyesi’nden Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Mezitli Belediyesinden Meme Kanseri Farkındalık Eğitim

Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından, Mersin Üniversitesi ve Mezitli Kent Konseyi işbirliği ile “Meme Kanseri Farkındalığı ve Kendi Kendine Muayene Eğitimi“ toplantısı düzenlendi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, 2004 yılından itibaren meme kanserinde erken teşhisini önemini vurgulamak ve farkındalık sağlamak amacıyla 1-31 Ekim tarihleri, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” olarak belirlenen etkinlik kapsamında, Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretmenleri tarafından meme kanserinin tespiti ve tedavi yöntemleri anlatıldı.

Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Ylmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Tuba Güner Emül aracılığıyla, kadınlara meme kanserinin önemi, risk faktörleri, genetik yatkınlık, hormonal etkiler, meme kanserinde erken tanının önemi ve meme kanserinin uyarıcı belirtileri hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde ayrıca, katılımcılara meme kanseri konusundaki kaygıları nelerdir, güçlü olmanın faydaları nelerdir gibi sorular yöneltilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Eğitimin son bölümünde ise kadınlara kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi verildikten sonra maket üzerinde uygulama yaptırıldı.

Paylaş

İlgili Yazılar