Öldürülen kadınların anısına ‘Melekler Ölmez’ açık hava sergisi

Uluslararası Mersin Kadın Art 2021 kapsamında, Mersin’de katledilen kadınların anısına ‘Melekleri Öldürmeyin’ isimli resim sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hastane Caddesi’nde açılışını gerçekleştirecek.

Mersin Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu, Mersin’de öldürülen kadınların anısına ‘Melekler Ölmez’ adlı resim sergisi düzenleyecek. 8 Mart’ta Hastane Caddesi’nde yapılacak olan sergi ile ilgili konuşan Küratör Nurseren Tor, “Katledilen Mersinli kadınların haberlerini her gün okuyoruz. Bu kadınlar sadece Mersin’de değil ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde öldürülüp topraklarına getirilip gömülüyor.  Basında bile haberi olmayıp öylece öldürülüp izi silinen kadınların ise çığlıklarını kulaktan kulağa duyuyoruz. Tüm bu nedenlerle; her ne sebeple olursa olsun öldürülen, işkence gören, aşağılanan bu ‘melek’lerin (Mersin’de öldürülen kadınlar ve öldürülen mersinli kadınlar)  anısına ‘Melekleri Öldürmeyin’ adlı sergimizi Uluslararası Dünya Kadınlar günü nedeniyle açacağız.” dedi.

Sergide 100 eser yer alacak

Mersin Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan Plastik Sanatlar Topluluğu’nun etkinliğinde 100 resim sergilenecek. Uluslararası olan bu sergide tüm dünyadan sanatçıların konuyla ilgili ürettikleri resimlerin yüksek çözünürlükte fotoğrafları burada 300X200 cm boyutlarında basılarak, cadde üzerinde elektrik direkleri arasında monte edilen taşıyıcılara asılacak.

Serginin, salgın nedeniyle belli mesafe kuralları çerçevesinde planlandığını söyleyen Küratör Prof. Dr. Nurseren Tor, “Bilindiği gibi Mersin’de son yıllarda kültürel ve sanatsal kalkınmanın kendini gösterdiğini yaşamaktayız. Her türlü sanatsal etkinlikler; konserler, sergiler, yarışmalar, performanslar, sokak etkinlikleri ayrıca sanal sanatsal etkinliklerle dünyanın her yerinde izlenilmeye başlanmanın keyfini yaşıyoruz. Birçok kültür-sanat kurumlarının Covid-19 nedeniyle korunma kurallarını avantaja çevirdiğini görüyoruz. Sanatçı yetiştiren fakültemiz ve sanatı yaygınlaştırma misyonuyla yola çıkan topluluğumuz, birçok sosyal sorumluluk projeleriyle; AMATEM’de tedavi gören çocuk ve gençlerle, suça itilmiş cezaevi çocuklarıyla, kanserli çocuklarla, sokak çocuklarıyla ‘Dışavurumcu resim terapileri’, ‘Kadraj ve kendine odaklanma’, ‘Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi 100 Eser çalışması’, ‘Anestezi Bölümü duvar resmi’ ve ‘Cezaevi gençleriyle duvar resmi’ gibi sanatsal projeleri gerçekleştirdi.” şeklinde ifade etti.

Bu sergi ile pandemi sürecinde galeriye ve müzeye gidemeyen halkın ayağına gitmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Nurseren Tor, tüm Mersinliler’i 8-15 Mart tarihlerinde görülebilecek olan

açık hava sergisine davet etti.

Paylaş

İlgili Yazılar