Şantajla tecavüze uğrayan kadın: Tehditlere rağmen susmayacağım!

Mersin’de yaşayan 18 yaşındaki genç kadın, sevgilisinden ayrılmak istediğinde gizlice çekilen görüntüleriyle şantaja uğradı. Eski erkek arkadaşının kendisine ilaç verip tecavüz ettiğini söyleyen kadın, olayı yargıya taşıdığı için tehditler aldığını ancak buna rağmen davasından vazgeçmeyeceğini dile getirdi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin’de yaşayan ve o sırada 17 yaşında olan N.P. birlikte olduğu erkek arkadaşı H.G’nin (23) gizlice çektiği görüntülerle şantaja  uğradığı ve cinsel saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Aradan 1 yıl geçtikten sonra ilk duruşma görüldü. Sanığın askerde olmasından dolayı dava 19 Nisan’a ertelendi. Kişi hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına tepki gösteren N.P. şahsın yurtdışına kaçmasından endişeleniyor.

“ Tehditle şikayetimden vazgeçirmeye çalışıyorlar”

Olayı yargıya taşıdığı için görüntülerini yayan kişilerden ölüm tehditleri aldığını söyleyen N.P. “17 yaşındayken birlikte olduğum erkek arkadaşım görüntülerimi gizlice kameraya çekmiş. Daha sonra kendisinden ayrılmak istediğimde bu görüntülerle bana şantaj yapıp tecavüz etti defalarca. Öte yandan bir zamanlar yakın olduğum arkadaşım M.K. de eski erkek arkadaşımla bir olup görüntülerimi internet ortamında yaydı. İkisinden de şikayetçi olduğum için hem kendilerinden hem de ailelerinden ölüm tehditleri alıyorum.” diye ifade etti.

Savcıdan şok edici yorum: Görüntülerin habersiz çekildiğinden şüpheliyim

Olayın yargı sürecinin çok ağır işlediğinden yakınan ve bu durumun psikolojisini hepten kötü etkilediğini belirten N.P. “Suç duyurusunda bulunduktan tam 4 ay sonra, kamuoyunun da baskısıyla bu şahıs gözaltına alındı. Aylarca dosyamla ilgilenmediler.  Savcı, bana şantaj yapılan görüntülerle ilgili ‘Bunların habersiz çekildiğinden şüpheliyim’ dedi. Bu durumda bilirkişinin incelemesini istedim ancak bu talebim de dikkate alınmadı. Şahıs hakkında takipsizlik kararı verildi. Adli kontrol şartı kaldırıldı. Yurtdışına çıkma yasağı var ancak yurtdışına kaçmasından dolayı endişeleniyorum. Hem H.G. hem M.K.’nin evinde ve elektronik cihazlarında yapılan aramalarda bana ait görüntülere ulaştı polis. Bu iki kişiye karşı hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.” dedi.

“Asla pes edip, susmayacağım!”

H.G.’nin twitter hesabından da kendisini Özgecan Aslan gibi öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen N.P. ”Bu işin peşini bırakmayacağım. Gerekirse mahkeme kapılarında yatarım. Şikayetçi olduğum kişiler ve aileleri üstüme çok fazla geliyor. Tehdit, hakaret ve küfürlere maruz kalıyorum ancak tüm bunlar korkmama neden olamaz. Bu davadan vazgeçmeyeceğim. Tüm kadın dernekleri ve kadın örgütlerinden dayanışma bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar