On üç kadın+nın ifşası sonrası Filmmor kapanma kararı aldı

Filmmor Kadın Kooperatifi’ne emek veren on üç kadın+nın, ayrımcılık ve sistematik şiddete maruz bırakıldıklarını duyurmasından dört gün sonra Filmmor, kapanma kararı aldığını açıkladı.

2016-2020 yılları arasında çeşitli dönemlerde Filmmor Kadın Kooperatifi’ne çalışan ya da gönüllü olarak emek veren 13 kadın+, 10 Şubat’ta yayımladığı açıklamayla ayrımcılık ve şiddete maruz bırakıldıklarını duyurmuştu. Sosyal medyada yayımlanan metnin üzerinden 4 gün geçtikten sonra Filmmor, ilk kez açıklama yaparak kapanma kararı aldığını açıkladı. On üç kadın+nın yönelttiği suçlamalara ilişkin herhangi bir yanıt verilmeyen ve “Filmmor’dan veda” başlığı taşıyan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

10 Şubat’tan beri dayatılan söz söyleme mecburiyetini de dijital ‘cadı mahkemelerini’ de reddediyoruz. Çünkü feminist hukuk ve kooperatif dahilinde herhangi bir gündem, itiraz, talep, mekanizma söz konusu olmaksızın sanal ortamda örgütlenen bu ‘kavga’ bizim kavgamız değil.

Bu nefret ikliminin parçası olmamak için Filmmor’u kapatma kararı aldık. Kooperatifin tüm mali ve idari belgelerini açık hale getireceğimiz tasfiye işlemleri ile birlikte, kişisel hak arama sürecini resmi mahkemelerde devam ettireceğiz.

19 yıl süren bu yolculuğu mümkün kılan yol arkadaşlarımıza böyle veda etmek istemezdik ama kurumlar, kişiler gelir geçer, düş sürer. Yeter ki iyilik, sağlık, esenlik olsun.

Paylaş

İlgili Yazılar