Onur Haftası pikniği ikinci kez yasaklandı

Onur Haftası etkinlikleri kapsamında Heybeliada’da yapılmak istenen vegan pikniğin polislerce engellenmesi üzerine etkinlik Maçka parkına alınmıştı. Bu kez de Şişli Kaymakamlığı, Maçka Parkı’nda bugün gerçekleşecek Onur Haftası pikniğini “kamu düzeni” gerekçesi ile yasakladı.

Adalar Emniyet Müdürlüğü’nün engelinin ardından Şişli’deki Maçka Parkı’na taşınan Onur Haftası pikniği Şişli’de de yasaklandı. Kaos GL’de yer alan habere göre; Şişli Kaymakamlığı, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçesi ile Onur Haftası kapsamında düzenlenebilecek tüm etkinliklerini 30 gün boyunca yasakladı. Karar, açıkça duyurulmadı ancak Onur Haftası Komitesi’ne polis tarafından yazılı olarak tebliğ edildi.

Polis gökkuşağı maskelerini parka sokmuyor

Kaymakamlık yasağının Onur Haftası’na tebliğ edilmesiyle birlikte polis parkı abluka altına almaya başladı. Gökkuşağı maskeleriyle parka girişleri engelleyen polis bir yandan da çanta araması yapıyor.

Kaymakamlığın yasağına karşı sosyal medyada #PiknikYasaklanamaz kampanyası başladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ayrımcı yasağa karşı seslerini yükseltiyor.

Paylaş

İlgili Yazılar