Oskay’ı katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet verildi

Mersin’de Raziye Oskay’ı katleden Barış Can Uçuk’a “Tasarlayarak öldürme” suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi’nde 10 Ocak 2022 tarihinde Barış Can Uçuk Raziye Oskay’ı katletti. Olay sonrası gözaltına alınan Uçuk çıkarıldığı Mersin Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklanmıştı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nisan ayında tamamlanmış, hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti. İddianamede, sanığın Oskay’ı uzun yıllardır sistematik bir şekilde baskı, tehdit, zor ve cebir altında tuttuğuna özellikle değinilerek, Oskay’ın gerek psikolojik gerekse de hukuki olarak verdiği mücadeleye delilleri ile birlikte detaylı olarak yer verilmişti. 28 Haziran 2022’de görülen davanın karar duruşmasıdna mahkeme heyeti sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Ancak İstinaf Mahkemesine itiraz eden Uçuk’ınun avukatının başvurusu kabul edilerek, davanın yeniden görülmesi istendi.

Bugün Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Uçuk tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, Oskay’ın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları katıldı.
Uçuk önceki savunmalarını tekrarladı. Mahkeme heyeti “Tasarlayarak öldürme” suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Raziye Oskay’ın annesi Fatma Oskay karar sonrası konuşarak, “Adalet yerini buldu sonunda. Bunun için çok mücadele verdik. Kızım geri gelmeyecek ama bu karar az da olsa acımızı hafifletecek. Kimse bu acıyı çekmesin” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar