“Seni öldürsem ceza yemem” diyen erkek serbest bırakıldı

Adana’da evli olduğu kadını şiddete maruz bırakıp “Seni öldürsem de ceza yemem” diyen Zülküf Coşkun ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Evli olduğu Galavizh Ayoubi Amirabad’a şiddet uygulayan ve Adana 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Zülküf Coşkun, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Coşkun duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden bağlanırken, Galavizh Ayoubi Amirabad salonda hazır bulundu. Davaya Adana Kadın Platformu, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği adına katılan avukatların katılma talepleri mahkeme tarafından şiddetin önlenmesinde kadın mücadelesinin önemli olduğu dile getirilerek kabul edildi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin dinlenmesinin ardından delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve suç niteliği göz önüne alınarak Coşkun’un ev hapsiyle tahliyesine, bir sonraki duruşmanın ise 16 Kasım’da görülmesine karar verdi.

Şiddet uygulayan erkekten “Böyle biri değilim” savunması

Evli olduğu Amirabad’a şiddet uygulayıp, tehdit eden Zülküf Coşkun duruşmada tahliye talebinde bulunup “Bana bunu yapmayın, ben böyle bir adam değilim, ben onlar üşüyor diye çalı çırpı toplayıp yaktım, şirketimi onun üzerine yaptım” şeklinde savunma yaptı. Duruşmada dinlenen tanıklar kadının sürekli şiddete uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini anlattılar.

Duruşma, dinlenemeyen tanıkların dinlenmesi ve olaya ilişkin video görüntüleri üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması için 16 Kasım 2021 tarihine ertelendi. Sanığın ev hapsi şeklindeki adli kontrol ile tahliyesine karar verildi.

“Erkeğin serbest bırakılması Galavizh için ölüm tehlikesi demek”

Duruşmaya katılan ve şiddet mağduru kadınla dayanışma gösteren Adana Kadın Platformu “Sanığın tahliyesine ilişkin bu kararın Galavizh’i ölüm tehlikesi altında bıraktığını düşünüyoruz. Zira sanık öldürme suçu da dahil olmak üzere sabıkası oldukça kabarık olan bir kişi. Bu aşamadan sonra Galavizh’i korumak için kolluğun önlem alması, İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde uygulaması gerekiyor. Aksi halde Galavizh’in başına gelecek tüm olumsuzluklardan Türkiye Hükümeti sorumlu olacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Paylaş

İlgili Yazılar