TİP’li Kadınlar: Saray rejimi ülkeyi bataklığa sürüklüyor

TİP’li Kadınlar; döviz kurlarında yaşanan artışla ilgili açıklama yaparak milyonlarca insanın yoksullaşmasına “Saray sebep, dolar sonuç. Bizler her dakika yoksullaşırken Saray Rejimi ülkeyi bataklığa sürüklüyor” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partili Kadınlar, Türk Lirasının her geçen gün değer kaybetmesi ve yükselen döviz kurları sebebiyle sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada “Türkiye, AKP/Saray rejimi yönetiminde en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Amerikan doları bugün 13 TL’yi gördü. Gün geçtikçe çok hızlı bir şekilde yoksullaşıyor; her gün yeni zamlara uyanıyoruz. Milyonlarca emekçi, milyonlarca kadın her dakika daha da yoksullaşırken ekonomiden bir gram anlamayan Saray Rejimi ülkemizi bataklığa sürüklüyor.” ifadelerine yer verildi.

Kadınlara şiddeti, yoksulluğu reva gören bu düzene mahkum olmadıklarını belirten TİP’li Kadınlar, “Artık yeter! Geleceğimizi, umutlarımızı, hayatlarımızı çaldınız. Bizi bu duruma getirenlerle hesaplaşacağız. Kadına yönelik şiddete ve yoksulluğa karşı yaşamda inat etmeye devam edeceğiz. Sokaklar, meydanlar, yağmaladığınız bu memleket bizim. Kadınlar olarak geleceğimizi, kendi ellerimizle biz kuracağız.” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar