Türkiye’de 50 bin 157 muhtardan sadece bin 71’i kadın

KA.DER Mersin  Şubesi , kadınların muhtar seçilme hakkını elde edişinin 87. Yıl dönümü sebebiyle kadın muhtarlarla bir araya geldi. Bir çok alanda olduğu gibi muhtarlıkta da kadınların eşit temsil edilmediğini söyleyen KA.DER Mersin Şube Başkanı Aysu Zeka, “2019 yılında yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına göre Türkiye’de toplam 50 bin157 muhtarın içerisinde kadın muhtar sayısı sadece bin 71. Bundan sonra seçimlerde kadın muhtar sayısının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi, kadınların muhtar seçilme hakkını elde edişinin 87. Yıl dönümünü kadın muhtarlarla birlikte kutladı. Mersin Tenis Kulübü’nde yapılan etkinlikte konuşan KA.DER Mersin Şube Başkanı Aysu Zeka, son yerel seçimlerde kadın muhtar oranının yükselmesine katkıda bulunan projelere imza attıklarını dile getirdi. KA.DER’in, ‘Eşitlik mahallede başlar’ sloganıyla yürüttüğü farkındalık ve eğitim kampanyasına geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde yüzlerce kadının katıldığını söyleyen Ayzu Zeka, “Kampanyanın da etkisiyle yerel seçim öncesinde 2014-2019 arası dönemde 685 olan kadın muhtar sayısı 1071’ya yükseldi. 2019 yerel seçiminde kadın muhtar sayısının yaklaşık 3 katı oranda arttığı Mersin’de, önümüzdeki seçimde de aynı istikrarın olması yönünde çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Mersin’de kadın muhtar oranı yükseliyor”

Mersin’de mevcut 805 muhtardan 8’inin kadınken, bu oranın 2019 seçimlerinde 21’e yükseldiğini vurgulayan  KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Türkiye ortalamasının üzerine çıkıldığını söyledi. Hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimde Mersin’de  kadın muhtar sayısını 50’nin üzerine çıkarmak olduğunu belirten Dinçer, “Hedefimize ulaşabilmek için KA.DER Mersin Şubesi olarak, seçilmiş kadın muhtarlarla işbirliği içinde olacağız. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz.” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar