BM’den Türkiye’deki kadın hakları için 4.5 milyon euro’luk destek

BM’den Türkiye’deki kadın hakları için 4.5 milyon euro’luk destek

BM Kadın Birimi Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak bir proje başlatıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi (UN Women), Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi için yeni bir projeye imza attı. Avrupa Birliği’nin 4.5 milyon euro’luk maddi desteğiyle başta kadın haklarıyla ilgilenen sivil toplum kuruluşlarına kapasitelerini ve ortaklıklarını geliştirmeleri için destek verilecek projenin resmi açılışı, yarın Ankara’da düzenlenecek toplantı ile gerçekleştirilecek. UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, projenin çok yönlü olduğu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu proje, önemli boşlukların olduğu konularda ortaklıklar kurmaya ve sivil topluma destek olmaya dayanıyor. Aynı zamanda, koronavirüs ve diğer krizlerden daha iyi bir şekilde çıkmamız için harcadığımız çabanın bir göstergesi. Projenin çok paydaşlı olması ve birçok farklı temada faaliyetlerinin olması, Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. Projenin özellikle dezavantajlı gruplarda olan kadınlara yönelik hedefleri, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın ‘kimseyi geride bırakma’ ilkesiyle bire bir örtüşüyor.” 

Tam zamanında hayata geçirildi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Avrupa Birliği Delegasyonu, Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi hedefiyle sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek için UN Women ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor. Sivil toplum ve medya programımız kapsamında desteklenen bu proje, özellikle koronavirüs salgını süresince artan eşitsizlikler ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele eden kadın örgütlerine daha fazla destek vermek için tam zamanında hayata geçirildi.”

STK’lar da desteklenecek

UN Women, proje çerçevesinde ağ kurma, bilgi ve deneyim paylaşımı, kapasite geliştirme, veri ve kanıt temelli savunuculuk ile kamu kurumları, yerel yönetimler ve akademik kuruluşlarla ortaklıklarının güçlenmesi alanlarında sivil toplum kuruluşlarını (STK) destekleyecek.

Kaynak: Eşit Adımlar

Paylaş

İlgili Yazılar