HDK’den 1 Eylül çağrısı: Bu savaş kadınların savaşı değil

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mersin Meclisi; yapılan savaşların erkek egemen anlayışın savaşı olduğunu belirterek, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak etkinlikler için çağrıda bulundu.

Haber- Meryem Karadağ

Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi, Gazeteciler Cemiyeti’nde 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle basın açıklaması yaptı. HDK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selahattin Güvenç, özellikle son 10 yıldır başta Ortadoğu coğrafyası olmak üzere dünyanın neredeyse her noktasında meydana gelen savaş ve çatışmalar sonucu milyonlarca insanın yaşamını kaybettiğine dikkatleri çekti. Savaş ve çatışma ortamının Türkiye’de de ağırlığını hissettirdiğini söyleyen Güvenç, “Emekçilerin sofralarından halkın kursağından kesilen lokmalar silahlara ve savaşa yatırılmaktadır. Egemenler saraylarında İktidarını yaşatmak için halkın yoksul evlatlarına savaşı, savaşmayı dayatmaktadır. Kadınların köle pazarlarında satıldığı, çocukların bombalarla parçalandığı, mültecilerin ırkçılığa maruz kaldığı, faşizmin tüm nefretiyle farklı renklere saldırdığı bir çağa tanıklık etmenin utancını yaşıyoruz.” dedi.

Yürütülen savaşların halkların, kadınların savaşı değil erkek egemen anlayışın savaşları olduğunu belirten Güvenç, barıştan yana olan herkesi 1 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de Özgecan Aslan Barış Meydanında düzenlenecek olan etkinliğe davet etti.

Paylaş

İlgili Yazılar