HDP Kadın Meclisi’nden 8 Mart çağrısı: Kadın Şöleninde buluşalım

HDP Mersin Kadın Meclisi oluşturduğu mor zincirle 8 Mart etkinlik programını duyurdu. 3 Mart Çarşamba günü Kadın Şöleni düzenleyen HDP Kadın Meclisi, Feminist Gece Yürüyüşüne de katılacaklarını açıkladı.

Haber: Fatoş Sarıkaya

HDP Mersin İl Binasında Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın da katılımıyla mor zincir oluşturuldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili program hakkında bilgi veren HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, kendi özel programları dışında bileşeni oldukları Mersin Kadın Platformu ile de planlanan etkinliklere katılacaklarını ifade etti.

“HDP’li kadınlar olarak varoluş mücadelemizi sürdüreceğiz”

HDP’li kadınlar olarak yaşanan baskı ve kuşatmaların mücadele pratiklerini  8 Mart’ta da göstereceklerini belirten Gülbahar Şöfer, “Dünyadaki tüm kadınlar, hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek için örgütlenmek için alanları dolduruyorlar ve en güçlü sesleriyle “bugün ben de varım, dün de vardım, yarın da var olacağım” diye haykırıyorlar. Eşitlik, adalet, özgürlük, emek barış ve dayanışma için seslerini birleştiriyorlar. Bu uğurda mücadele vermiş kadınlardan devraldıkları bayrağı yine bugün de dalgalandırıyorlar. Kadın devrimiyle Rojava’da kendini kurarken, Las Tesis dansıyla kendi bedeni üzerindeki her bir göze, kontrole inat “Suçlu sensin tecavüzcü sensin” diye haykırıyor. Bizler HDP’li kadınlar olarak, kadın özgürlük mücadelemizi yok etmek isteyenlere karşı, ‘kadın partisi’ olma iddiamızı her geçen gün büyüterek AKP-MHP erkek blokunu ve erkek ittifakını bir bir çözüyoruz.” dedi.

“Kadın mücadelesi, şiddetle hesaplaşma mücadelesidir”

Kadın mücadelesinin, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesi olduğu söyleyen Şöfer,  Kadınlara yönelik tacizin, tecavüzün ve şiddetin her gün artarak devam ettiği bunlara da karşı alanlara çıkarak, sokakları terk etmeyerek kendilerine yaşatılanın kader olmadığını ve bunu mutlaka değiştireceklerini göstermeye çabalamaktadırlar. Kadın değerlerine sahip çıkma, kadın iradesini ve örgütlülüğünü güçlendirecek, kadın dayanışmasını yükselteceğimiz buluşmalarımızda kadınların mücadele tarihinden aldığımız güçle; emek sömürüsüne, savaşa, şiddete, erkek egemen zihniyetine, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, yoksulluğa, ayrımcılığa, ırkçılığa, milliyetçiliğe karşı tüm demokratik zeminlerde örgütlü mücadelemizi büyüteceğiz. HDP Mersin Kadın Meclisi olarak, 8 Mart ruhuyla çalışmalarımıza kadının kendi rengi, kültürü ve özgünlüğünün yansımasıyla yereldeki tüm kadın örgütleri, Mersin Kadın Platformu ile yürüyüş ve kadın buluşmalarıyla 8 Mart startımızı veriyoruz.” diye konuştu.

HDP Mersin Kadın Meclisi’nin 8 Mart programı şöyle:

3 Mart Çarşamba günü saat 14:00 de Akdeniz İlçe Binasında Kadın Şöleni

5 Mart Cuma günü saat 18.00’de Mersin Kadın Platformuyla ortaklaşılan Kadın Buluşması etkinliği

8 Mart günü saat 18.30’da Mersin Kadın Platformuyla Feminist Gece Yürüyüşü

Fotoğraf: Ömer Akın

Paylaş

İlgili Yazılar