HDP’li Belma Nergiz 8 Mart’ta kadınlara çiçek aldığı için tutuklandı

HDP Muş İl Eşbaşkanı Belma Nergiz, gözaltına alınarak 13 Ağustos’ta çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Dosya kapsamında ifadeye çağrılan Muş il yöneticisi Çiçek Tutuş’a kadınlar gününde dağıtılan çiçekler ve bu konuda Nergiz’le yaptığı görüşme soruldu. 
 
 Emniyet ifadesinde Tutuş’a Eş Başkan Nergiz’le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şu soru soruldu: “Belma Nergiz sizi arayarak çiçeğini unuttuğunu ve eve bırakılmasını, kendisinin çiçeği alacağını belirttiği tespit edilmiştir. Görüşme tarihi dikkate alındığında HDP Muş il başkanlığının sosyal medya sitesi üzerinden yapılan açık kaynak araştırmasında, Muş HDP il başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak Muş merkezde kadınlara çiçek dağıtıldığı tespit edilmiştir. Görüşme içeriğiyle ilgili bilgi veriniz.”
 
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: “Muş İl Eş Başkanımız Belma Nergiz, 8 Mart’ta kadınlara verilmek üzere çiçek aldığı için tutuklandı. Bu da delili. Arkadaşlarımızı tutuklamak için suç icat ediyorlar.”

Kaynak: MA

Paylaş

İlgili Yazılar