Muğla Barosu Dilara Yıldız açıklamasını engelledi!

Meslektaşları Dilara Yıldız ile ilgili açıklama yapmak isteyen Muğla Barosu avukatları yönetim tarafından engellendi.

Muğla Barosu, Oktay Dönmez tarafından katledilen Avukat Dilara Yıldız’la ilgili açıklama yapmak isteyen Baro’ya bağlı Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nu engelledi.

Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, katledilen meslektaşları Yıldız için yapmak istedikleri açıklamanın Baro yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden engellendiğini söyledi.

“Erkek tahakkümü karşısında biz kadın avukatlar çaresiz değiliz

Muğla Barosu’na bağlı 92 avukat tarafından itiraz edilen bu haksız engellemeye karşı açıklama yayınlandı. Açıklamada, “Mensubu olduğumuz baronun başkanının İstanbul Sözleşmesi hükümlerini sahiplendiğini açıklamasına rağmen, baronun yıllardır kadın hak ve özgürlük mücadelesinin yanında yer alan kadın avukatların yazdığı açıklamayı kabul etmekten imtina etmesi bizler için üzücü. Kadın meslektaşımızın bir erkek tarafından katledilmesi sonucu duyduğumuz acıyı, öfkeyi, kadınların yaşam haklarına dair söyleyecek olduğumuz sözleri beyan etme irademizin engellenmesini kabul etmiyoruz. Elbette erkek tahakkümü karşısında biz kadın avukatlar çaresiz değiliz” denildi.

“Fail, tek bir erkek değil”

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun baro yönetimi tarafından engellenen açıklaması ise şöyle:

“Dilara Yıldız, Oktay Dönmez isimli erkek tarafından herkesin gözü önünde silahla vurularak öldürüldü. Üzgün ve öfkeliyiz! Fail, tek bir erkek değil.

Bu erkeği, suç işlemeye cesaretlendiren iktidar ve kurumları, ısrarla uygulanmayan yasalar nedeniyle erkek failleri adeta infaz yöntemlerine dayandırma cesareti de fail.

Kadına yönelik şiddete seyirci kalan kurumlar, erkekleri cezasızlık ile ödüllendiren yargı da fail!!

Dilara Yıldız’ın öldürülmesinin engellenmemiş olmasını kabul etmiyoruz!

Dilara Yıldız’ın öldürülmesinin engellenememiş olmasını kabul etmiyoruz!

Şiddeti önlemekte somut ve etkin tedbirler öngören İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı çekilme iradesi, devleti yönetenlerce şiddetin önlenmek istenmediğinin aksine faillere cesaret verme isteğinin en bariz kanıtıdır!

İstanbul Sözleşmesi hükümleri halen geçerlidir! Sözleşmenin eksiksiz olarak uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz!

Katilin hak ettiği en ağır cezayı alması yanında meslektaşımız Dilara Yıldız’ın ölümünden sorumlu olan tüm etkenlerin araştırılması ve görevini yapmayarak cinayetin önünü açan sorumluların yargılanmasının da takipçi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

Paylaş

İlgili Yazılar